Fredericia-HIF
Skærmbillede 2019-05-27 kl. 11.23.06.png
mandag 27. maj 2019 - Af Klaus Moe

HIF-tilhængerne blev holdt på pinebænken til sæsonens sidste minut, da holdet sikrede sig en ny sæson i Nordic Bet Ligaen med 2-2 i Fredericia. Både dem, der var på stadion - og de mange tusinde, der fulgte med på afstand.

Forudsætningen var jo, at hvis HIF tabte i Fredericia og Helsingør hjemme slog Lyngby, så havnede Sorteper - nedrykning til 2. Division - i Hvidovre. Og sådan så det længe ud.

HIF begyndte ellers kampen energisk og havde bolden mest. Men Fredericia fik hurtigt styr på pasningsspillet og kom i farlige kontraløb, styret af kampens dominerende spiller, Michael Baidoo. Og to gange gav det bonus før pausen, da begge hjemmeholdets backer scorede efter hurtige opløb. Først efter 10 minutter til 1-0. Og igen i det 39. Minut til 2-0.

Agger ramte overliggeren på et langskud, men HIF kom ikke frem til åbne chancer. Der kom ikke ro på kombinationsspillet. Spillerne virkede forkrampede og præget af kampens alvor. Og i Helsingør var hjemmeholdet kommet foran 1-0 mod Lyngby, meddelte stadionspeakeren midt i halvlegen.

I pausen blev Nicklas Bjerre udskiftet med Magnus Fredslund og han skulle senere få en afgørende rolle. Kort efter kom Lirim Quamili ind i stedet for Vatani.

HIF overtog spillet og pressede højt, men Fredericia slog stadig farlige kontrabolde. Især Mucolli gjorde HIFerne fortræd med sine hurtige ryk. HIF kom til mange indlæg, men præcisionen i den sidste bold manglede. Kim Aabech havde et godt frisparksforsøg, som hjemmeholdets målmand parerede flot.

Mølvadgård kom ind efter 61 minutter i stedet for Lazarevic og det skabte flere åbninger i HIFs offensive spil. Det udnyttede indskiftede Magnus Fredslund efter 68 minutter, da han førte bolden frem fra eget felt og 40 meter senere med en stikning indenom backen spillede Agger fri. Han kontrollerede bolden med ydersiden og sparkede den sikkert ind under målmanden til 1-2.

Kort efter måtte Filip Dukic ud midt på egen bane for med hovedet at stoppe et kontraløb. Agger fik en pludselig chance, men ramte ikke bolden rent nok.

En stærkt spillende Lasse Brandt nåede efter en supersprint på 30 meter at tackle både bold og mand i straffesparksfeltet, da Fredericias Sebastian Bach var helt fri i en overtalssituation. Men kampens dommer Kasper Madsen vinkede afværgende, da Fredericia-spillerne appelerede for straffespark. Brandt ramte bolden. Men også manden. På en rigtig modgangsdag kunne tacklingen have udløst et straffespark til hjemmeholdet.

Men HIF var som så ofte før det løbestærkeste hold til sidst. Fredericia-spillerne begyndte at tabe deres positioner og efter 89. minutter kom forløsningen: Aabech tog et træk bagud i højre side og sendte en præcis aflevering ind i hovedet på Stefan Nygaard, der headede bolden sikkert ned i det ene målhjørne forbi en forstenet Fredericia-målmand.

2-2 og HIF havde resultatet, der sikrede forbliven i landets næstbedste række. Og samtidigt kom meddelelsen om, at Lyngby havde udlignet i Helsingør.

Fantastiske jubelscener udspillede sig da kampen blev fløjtet af, både på banen og i omklædningsrummet. Og hårdtprøvede HIF-fans kunne give følelserne frit løb både de som var på på stadion og alle de andre der fulgte med på afstand: HIF havde selv klaret skærene.

Fakta

FC Fredericia - Hvidovre IF 2-2

Nordic Bet Ligaen - 1. division

Tilskuertal: 638

  • Nicolaj Ritter 1-0 (10.)
  • Jacob Buus Jacobsen 2-0 (39.)
  • Magnus Fredslund (45.) (Nicklas Bjerre Schmidt)
  • Lirim Qamili (55.) (Emil Vatani)
  • Marcus Mølvadgaard (60.) (Aleksandar Lazarevic)
  • Sonni Nattestad (Fredericia) (61.)
  • Nicolaj Agger 2-1 (68.)
  • Erik Nissen (Fredericia) (70.)
  • Stefan Nygaard 2-2 (89.)

Holdopstilling

Udskiftningsbænk

Kalender

10-05-20 Kolding IF Hvidovre IF
15-05-20 Hvidovre IF Skive IK
23-05-20 Næstved Boldklub Hvidovre IF
30-05-20 HB Køge Hvidovre IF
06-06-20 Hvidovre IF Nykøbing FC
09-06-20 Vendsyssel FF Hvidovre IF
14-06-20 Hvidovre IF Viborg FF
21-06-20 Vejle BK Hvidovre IF
24-06-20 Hvidovre IF Fremad Amager
28-06-20 Nykøbing FC Hvidovre IF
Se hele sæsonen